Gereformeerde kerk 1925 in Boerakker

Gereformeerde kerk 1925 Dit kerkgebouw werd in 1911 gebouwd. Het is ruim achttien jaar in gebruik ge- weest, toen werd er een nieuwe kerk naast gebouwd, dus rechts op de foto. Dit gebeurde in 1929. Op de plaats van de oude kerk staat nu de consistorie. De school, naast de kerk, is in 1909 gebouwd. De hoofdweg werd in 1939 geasfal- teerd. Links zien we de pastorie, die in 1922 werd gebouwd. Heel vaag zien we op de hoek een straatlantaarn staan. Daar er toen nog een elektrisch licht was, brandde deze op petroleum. Zodra het donker begon te worden, werd deze door iemand uit de buurt aangestoken. Zo iemand had een laddertje bij zich om bij de lamp te kunnen komen. Later op de avond, zo rond tien uur, toog hij weer verge- zeld van zijn laddertje en blies de lamp uit.