Julianaplein in 1948 te Roden

Julianaplein in 1948 bij Harm Smit voor de deur, waar de tram elke dag langs stoomde. Harm Smit had hier vanaf 1908 een smeederij , maar toen er elektrisch licht in Roden kwam , in 1920 gingen de werkzaamheden veranderen en gelegd hij kennis meer op stroom toe . Harm was ook brandmeester van de Roder brandspuit. Rechts is nu de Julianagalerei gevestigd , links kijkt mannen in de Wilhelminastraat . Onder: Idem dezelfde situatie maar meer het gezicht op de stelmakerij van Beuving midden op de foto. Hier werden o.a. boerengereedschappen gemaakt , nog echt handwerk , zoals schopstelen , hooiharken , kruiwagens en wielen daarvoor , ook boerenwagens en zelfs autopeds . Menig jong manspersoon uit de omgeving heeft hier het timmer mansvak geleerd. In hetzelfde gebouw kwam later de landbouwvereniging met opslag van kunstmest etc. en er was een winkel . Rechts de Wilhelminastraat met hotel Zuiderveld.